De start van een nieuwe leefstijl!

De start van een nieuwe leefstijl!

Ik heb de knoop doorgehakt, ik ga het doen!

Mijn eerste blog schrijven, na mijn eerste week van de start van een nieuwe leefstijl. Al die veranderingen, waarom, hoe..? Hieronder doe ik een poging om jullie (..en mijzelf) hierop een antwoord te geven.

Even voorstellen..

Ik ben Marjolein, ik ben net 30 (ja auw..) en woon samen met mijn vriend Paul in Utrecht. Ik werk fulltime als consultant, een heerlijk zittend beroep. Mijn vrije uren zijn snel gevuld met wielrennen, hardlopen, terrasjes, uiteten en natuurlijk Netflix!

Wat brengt mij hier?

Al jaren ben ik bezig met mijn gewicht. Na mijn bestuursjaar hier in het mooie Utrechtse, waar ik letterlijk met volle teugen van heb genoten, was ik het helemaal zat. Ik begon met gezonder eten (wat wist ik daar nou van..?) en ben ik gestart met hardlopen samen met Evy (start to run).

Ik heb een paar jaar aangemodderd, begonnen met Weight Watchers, gestopt met Weight Watchers, weer begonnen etc. Blijven hardlopen, gestart met wielrennen en een sportschool abonnement aangeschaft. Ik viel wat kilo’s af, kwam (vooral in de weekenden) weer wat kilo’s aan en zo schommelde ik de jaren door.

En toen kwam ik Personal Body Plan (PBP) tegen, maanden heb ik ze gevolgd op social media, gekwijld bij de behaalde resultaten van iedereen, getwijfeld of ik me ging aanmelden. Twee weken geleden kwam ik er achter dat ze bij Personal Body Plan ook coaches opleiden (jeugddroom!) na een halfjaar zelf PBP gevolgd te hebben kun je  hiervoor in aanmerking komen. Op dat moment was alle twijfel weg en heb ik mij aangemeld! Op dit moment heb ik 1,5 week achter de kiezen..

Waar wil ik naar toe

Ja, gestart dus met PBP, aangemeld voor een jaar met 1-op-1 coaching. Drie keer in de week krachttraining en drie keer in de week “actief herstel” wat voor mij betekent hardlopen of wielrennen. En daarmee dus één dag rust!

4f106e0c531c2cbcee803cee512f4659
Veranderingen voor de lange termijn zodat ik altijd bikini-ready ben en niet alleen ‘deze zomer’!

Al dat sporten vind ik echt heerlijk, het vraagt maximaal een uur per dag waarin ik mij even kan afreageren en ontspannen.

Naast al dat sporten is het de bedoeling dat je je voeding vastlegt en daarmee het totaal aantal kcal, koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels in balans houdt. Nog best een uitdaging, maar ik merk dat je er snel handigheid in krijgt. En voor de nodige tips en sturing heb je daarvoor je coach! Gewoon even chatten en je kunt weer verder.

Om al dit bovenstaande vol te kunnen houden, want dat is natuurlijk het doel, zijn er gedragslessen die je helpen bij het begrijpen van je gedrag in bepaalde situaties en hoe je deze kunt aanpassen.

Deze drie pijlers; gedrag, voeding en training dragen bij aan het veranderen van je leefstijl, en dat is waar ik heen wil! Ik ga voor een nieuwe, gezonde, fitte levensstijl voor de lange termijn. Want waarom niet altijd een lichaam wat bikini-ready is?

Benieuwd hoe de volgende weken mij vergaan? Over twee weken kom ik daar bij je op terug!

 

3 gedachten over “De start van een nieuwe leefstijl!

  1. Superstoer Marjolein dat je het over een andere boeg gooit! En idd, het is even wat onwennig in het begin maar op termijn is je lichaam gewend aan de inspanning en vráágt het erom! Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en ga je zeker volgen!
    Leuk geschreven blog ook! Ik kijk uit naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *