Een Weekend kamperen

Een Weekend kamperen

Vrijdagmiddag had ik vrij gevraagd zodat we heerlijk een weekendje weg konden naar de camping in Zuid-Limburg. Om 12 uur ging dan ook de laptop uit en stapte ik op de fiets naar huis. De laatste dingen inpakken en hup de auto in.

Vrijdagavond

We hadden donderdag al bedacht dat we zin hadden om de eerste avond bij de tent een kaasplankje te eten met toastjes. Op deze manier kon ik dit al inplannen en de rest van de dag rekening houden met dit heerlijke avondmaal. Overdag koos ik voornamelijk voor vetarme producten met zo min mogelijk calorieën.

Zaterdagochtend

Voor de zaterdagochtend had ik nog wat spullen meegenomen uit de koelkast thuis. We aten de vertrouwde Alpro Go On (voor de eiwitten) aangevuld met verse aardbeien en granola. Een ontbijtje net als thuis!

Zaterdag overdag

We hebben een mooie wandeling gemaakt van 15 kilometer. We wisten al dat we de avond zou bestaan uit een lekker BBQ. Ik hield daar dus rekening mee en nam overdag zo min mogelijk vetten. We namen wat restjes van de kaas mee (oké dit waren dus wel vetten, maar zo lekker!), maïswafels voor de vezels en de koolhydraten aangevuld met een proteïne koek voor de nodige eiwitten.

Wanneer je overdag meer beweegt in de vorm van duursport (wielrennen, hardlopen, lange stukken wandelen) is het niet erg wanneer je wat meer koolhydraten eten, dit heeft je lichaam dan ook nodig.

Zaterdagavond

Net natuurlijk al verklapt, de BBQ! In de supermarkt van Vaals kochten we de benodigdheden voor dit feestje voor twee. Vis, Rib-eye en zelfgemaakte kipburgers van kipgehakt gingen die avond op het vuur. Aangevuld met een lekker broodje met tapenade en de sausjes bij het vlees.

Zondagochtend

Stiekem wist ik al dat we die avond thuis geen zin zouden hebben om te koken dus dat de thuisbezorgd dat voor ons ging doen. Met het voornemen om vetten te besparen liet ik mij toch verleiden om twee gebakken eieren te eten (zo lekker!!) op een overheerlijke tijgerbol. Aangevuld met een bakje Alpro Go On in een heerlijk zonnetje was dat de afsluiter van dit weekendje kamperen.

Jullie zullen wel denken, je hebt het helemaal niet over een wijntje of een biertje bij dat kaasplankje of die BBQ. Dat klopt, ik zit deze maand in een alcoholvrije maand dus die waren niet aanwezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *