Kun je ook aan krachttraining doen als je andere sporten doet?

Kun je ook aan krachttraining doen als je andere sporten doet?

Naast krachttraining in de sportschool vind ik het heerlijk om op mijn racefiets te zitten of om hard te lopen. Juist deze combinatie maken het voor mij compleet, dat ik ook in het sporten kan zijn wie ik ben. 

Hoe combineer je dat dan?

Balans en planning zijn hierin het aller belangrijkst!
Met een juiste planning kan ik mijn verschillende sportmomenten afwisselen en lukt het me om mij om dit naast een fulltime baan en mijn coaching te doen. Zelf heb ik ook nog een eigen coach die 1x in de week met mij mee kijkt hoe het gaat. Samen met haar zoek ik naar de optimale samenstelling van mijn plan, afhankelijk van mijn doelen. Wanneer ik een wedstrijd op de planning heb kan mijn plan er dus anders uitzien dan in een ‘normale’ periode.

Heeft krachttraining invloed?

Ja krachttraining heeft zeker invloed op mijn duursport en mijn planning. Het vraagt meer planning en effectievere uitvoering van mijn trainingsmomenten. Het toevoegen van krachttraining aan mijn trainingsschema maakt ook dat ik sneller beter word in mijn duursporten. Mijn spieren worden sterker en daar profiteer ik van bij de andere sporten.

Wat kan ik doen als coach?

Als Personal Body Coach kan ik je mede door mijn eigen ervaring helpen bij het vinden van de juiste routine en het afstemmen van je plan op jouw sportieve leefstijl. Samen gaan we op zoek naar de beste verdeling van je dagen voor sporten. We kijken samen naar de beste samenstelling van je voeding zowel op de rust dagen als op de sport dagen. Tevens besteden we aandacht aan je ‘gedrag’ hoe zorg je dat je een drukke planning ook kan nakomen, waar zit je motivatie en hoe houd je vol.  

Heb je vragen, wil je advies of een keer van gedachten wisselen met een kopje thee/koffie? Laat het me weten!

Liefs Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *