1 week in Nieuw Zeeland

1 week in Nieuw Zeeland

Regen, ritme zoeken en zon!

Alweer ruim een week zitten wij hier aan de andere kant van de wereld daar waar het zomer is.

De vakantie is begonnen

Lake Tekapo op dag 2

Aangekomen in Christchurch was het vroeg in de ochtend, waren we moe en hadden het koud. Helaas moesten we nog een aantal uren wachten voor we op onze hotelkamer konden. Onze spullen gedumpt, beetje opgefrist en het stadje in gegaan. O wat was het koud… het is hier toch zomer? Gelukkig rond het middaguur kwam het zonnetje en konden we op het terras genieten van een biertje! Yes, de vakantie is begonnen!

De volgende dag het bewolkte (neeee…) Christchurch verlaten en hebben we onze camper opgehaald. Wat een luxe ding daar redden we ons wel mee! We noemen haar ‘Maddie’. Samen met ons huis voor 5 weken gingen we op pad! Op naar de zon.. toch?

Regen…

Helaas, we hadden de rest van de week eigenlijk alleen maar regen. Korte broeken bleven in de backpack, alleen Paul deed hem soms aan in de hoop dat de zon de hint zou begrijpen. Tevergeefs..

Deze regen maakt het minder zomer maar wauw wat een waanzinnig land! Wat een natuur, wat weids, wat groots of zoals ze hier zeggen “Amazing!”. Vooral de meren zijn zo blauw echt super! In Queenstown hebben we zelfs gehoord dat we eigenlijk geluk hebben met de regen, daardoor ligt er sneeuw op de bergen. Nu ben ik daar nog niet helemaal over uit.. sneeuw of zon?! Nu zitten we in het zonnige Wanaka en genieten we enorm, eindelijk voelt het als de welverdiende zomervakantie.

Ritme

Ondertussen hebben we ook leren ontspannen en ons ritme redelijk gevonden. Boodschappen doen lukt ook steeds beter, we krijgen door bij welke supermarkten we moeten zijn voor het beste zuivelvrije aanbod. Het aanbod in de supermarkt is niet veel maar wat opvalt is dat ze overal in restaurants juist wel de opties goed aangeven met ‘dairy free’ en dat ze ook overal de optie hebben voor een cappuccino met sojamelk!

Op naar de rest van de vakantie, iets met kerst in de zon?!

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *