Een bericht uit de toekomst…

Een bericht uit de toekomst…

Twee weken in Nieuw Zeeland

Een bericht uit de toekomst? Ja zo voelde het wel voor ons toen wij in Wellington 2020 in gingen terwijl onze familie en vrienden net aan hun lunch zaten op oudjaarsdag. Heel vreemd om als een van de eerste op de wereld het nieuwe jaar te betreden.

Maar nog even terug in de tijd, we waren gebleven in het zonnige Wanaka. Heel leuk stadje met veel leuke winkeltjes en restaurantjes. We hebben één wandeling gemaakt en verder vooral even uitgerust. Na 2 dagen Wanaka gingen we door naar Fox.

Wat we niet zagen

Ik had mij voorbereid op een mooie gletsjer met een bijbehorende helicoptervlucht die zou landen op diezelfde gletsjer. Helaas is het weer niet altijd goed aan de westcoast van het zuidereiland, er waren teveel wolken, beide dagen dat wij er waren. Geen gletsjer gezien dus. Wat we ook niet hebben gezien was een stuk van de weg naar de gletsjer, deze was door noodweer onlangs weggeslagen. We hebben camper ‘Maddie’ maar snel weer meegenomen.

Via een hele mooie route en een hele blauwe rivier (Buller river) reden we richting de Nelson lakes. Natuurlijk met prachtig weer want dat hebben we steeds op de dagen dat we moeten rijden. We kwamen, samen met meneer regenwolk aan bij West bay, wat een plaatje, zie de foto boven aan deze blog.

Tijd voor actief

West bay was voor ons een tussenstop richting het Abel Tasman park. We sliepen een nacht op een camping in Kaiteriteri om de volgende 2 dagen actief te gaan doen. De ochtend begon met de kayak, na uitleg, wat droog oefeningen en de spullen waterdicht wegstoppen werden we bij de Tasman sea afgezet. Onze trainer wenste ons geluk en melde dat er toch wat meer wind opstak, fijn. Het was een heftige trip met hoge golven en wat angstzweet maar o zo mooi. Wat een natuur! Inclusief zeehonden in het wild! Na 5 uur roeien kwamen we aan op het strand van bestemming. Tent en spullen er uit, kayak werd opgehaald.

We sliepen die nacht in ons tentje op een camping midden in het Abel Tasman park. We lagen er al vroeg in, we waren best moe van dat avontuur. De volgende dag vroeg op om de route te voet te vervolgen. Een hike van 5 uur. Weer een route vol met ansichtkaart waardige uitzichten. Uiteindelijk werden we met de watertaxi opgehaald en teruggebracht naar het startpunt. Oja, doordat het ondertussen eb was werd de watertaxi met een tractor uit de zee gehaald, vond ik hilarisch.

Op naar noord

Tijd voor de laatste dagen op het zuidereiland. Met een tussenstop op een natuurcamping welke je alleen kon bereiken via een weg met 1001 bochten, net (niet?) breed genoeg voor twee auto’s. Gingen we de volgende dag naar Picton. Hier reden we Maddie de boot op en maakte we de overtocht naar het noorder eiland, naar Wellington daar waar wij als eerste 2020 in gingen.

Foto’s

Genieten van een biertje in Fox met uitzicht op de gletsjer?
Tentje @Abel Tasman
Uitzichtje @Abel Tasman park
Wachten op de watertaxi
Lekker actief in de kayak
Nederlandse oliebollen down under
Samen ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *